Política 06/11/2019

El Govern lluitarà contra la desigualtat entre homes i dones per accedir als serveis sanitaris

L'observatori es crearà el 2020

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum del Govern crearà un observatori dedicat a analitzar la desigualtat en l'accés als serveis sanitaris i fomentar-hi l'equitat. Així ho ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada de la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i la subdirectora general de Promoció i Vigilància de la Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Pilar Campos.

Gómez ha assegurat que aquest sistema permetrà conèixer les principals desigualtats que afecten els ciutadans segons el sexe, edat i lloc de residència, i analitzar els factors socials que influeixen en l'accés a l'educació, l'exposició a contaminació ambiental i l'aposta per l'alimentació saludable. Ha destacat que l'estat de salut dels balears també es veu determinat per l'accés al transport públic, com també pel condicionament de l'entorn i mobiliari urbà a l'hora de fer exercici físic.

L'observatori forma part del pla Estratègia Social de Promoció de la Salut 2016-2026 'Fem salut, faig salut', que la Conselleria ha impulsat per promoure accions de promoció de la salut amb la participació de ciutadans i organismes públics.

La directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, ha comentat que, si bé el document d'aquesta estratègia "pot semblar tot teoria", reflecteix "que les persones poden generar salut", per la qual cosa ha demanat la implicació de la ciutadania i les institucions.

També es crearà una plataforma web per facilitar informació als balears de les eines que poden utilitzar per millorar el seu estat de salut, des de l'eliminació de begudes ensucrades fins a la pràctica habitual d'exercici físic.

stats