Política 03/04/2018

El Govern demanarà que els pressupostos de l'Estat permetin reinvertir els 54 milions de superàvit

Cladera ha qualificat d'"insuficients" les inversions territorialitzades

Ara Balears
1 min
Catalina Cladera, aquest dimarts. /ISAAC BUJ

PalmaEl Govern de les Illes Balears demanarà als partits parlamentaris que esmenin els pressupostos generals de l'Estat per poder reinvertir el superàvit de 54 milions d'euros durant el 2018. Ho ha anunciat la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera.

L'executiu de Rajoy estima que el superàvit dels comptes de la Comunitat Autònoma ascendeix a 144 milions d'euros, atès que no s'han tingut en compte les darreres dades. En tot cas, la consellera confia poder arribar a un acord amb el govern de Rajoy per poder reinvertir el superàvit enguany.

Aquesta inversió suposa un 1,7% de les inversions globals a totes les comunitats autònomes, quan les Illes tenen el 2,5% del conjunt de la població. També ha assenyalat que hauria estat "un gest important" la inclusió en el pressupost de les bonificacions del 75% dels descomptes per a transport aeri, "en un moment en què es negocien el REB i el fons d'insularitat".

D'altra banda, la consellera també confia que es presentin esmenes per poder fer realitat el protocol de carreteres. En els pressupostos només s'hi inclouen 15 milions d'euros. El 2015 es va signar un conveni i l'Estat es va comprometre a invertir-hi 240 milions.

stats