Desplaçament massiu
Política 20/03/2024

El govern espanyol denega aplicar el descompte de resident als vols xàrter per anar a la final de la Copa del Rei

La resposta arriba un dia després que el Govern balear demanàs una ampliació de la bonificació del 75%

ARA Balears
1 min
L'afició del Mallorca durant un partit de lliga

PalmaEl govern espanyol ha denegat la petició de l'Executiu balear d'aplicar el descompte de resident al preu que han de pagar els mallorquinistes pels vols xàrter que els duran a la final de la Copa del Rei que es disputa el pròxim 6 d'abril a Sevilla. Així n'ha informat el secretari de Transports i Mobilitat Sostenible, José Antonio Santano, al Govern balear a través d'una carta aquest mateix dimecres.

L'Executiu liderat per Marga Prohens havia sol·licitat al Ministeri de Transports que ampliàs la bonificació del 75% de resident a aquests vols. Tot i la negativa de l'esquerra a sol·licitar aquesta ajuda, la proposta va tirar endavant amb els vots a favor del PP i Vox i l'abstenció del PSIB, però finalment el govern espanyol s'ha negat a fer l'ampliació de la bonificació.

Prohens ha explicat que divendres passat ja va intentar contactar amb el ministre de Transports, Óscar Puente, però que li van dir que "tenia el dia lliure". Després de no poder parlar personalment, la resposta del govern espanyol ha arribat amb una carta, on, segons Prohens, els diuen que "res de res". En aquest sentit, ha criticat que és una mostra més de la manera d'actuar de l'executiu de l'Estat, "que no ens vol ni atendre telefònicament ni s'han dignat a respondre a la presidenta de les Illes Balears". Finalment, la presidenta ha remarcat que per assistir a aquest partit es desplaçaran al voltant de 20.000 persones, en un període vacacional, cosa que fa que "s'incrementin moltíssim els preus". "La resposta és una manca de sensibilitat del govern espanyol amb la insularitat i amb les Balears", ha reiterat.

stats