Política 09/11/2021

El Govern elaborarà una proposta d'OSP de la ruta Alcúdia-Ciutadella

La traslladarà a Europa abans de l'1 de juny de 2022

Iván Martín
1 min
Bucs de diferents companyies navilieres al port de Ciutadella.

El Govern Balear elaborarà una proposta d'Obligatorietat de Servei Públic (OSP) per a la ruta marítima d'Alcúdia-Ciutadella abans de l'1 de juny de 2022, amb l'objectiu de presentar-la davant la Unió Europea.

Aquest és el resultat de l'aprovació parcial aquest dimarts en el Parlament de la proposició no de llei (PNL) presentada per Més per Menorca, en la qual s'ha plantejat al Govern una OSP entre Alcúdia i Ciutadella, amb freqüències que permetin anar (8 h) i tornar (18 h) en un mateix dia.

Abans del 31 de març de 2022, el Govern haurà d'establir les condicions de continuïtat, regularitat, freqüència, preu i capacitat de l'oferta comercial del transport marítim regular necessàries per garantir un servei suficient en la ruta marítima. Els sobiranistes han sol·licitat a través de la PNL que el preu màxim per persona i trajecte fos de 10 euros amb el descompte de resident del 75% inclòs.

D'altra banda, el Parlament ha rebutjat la petició de la formació menorquinista de limitar les freqüències per a la setmana de les festes de Sant Joan, tal com havia demanat l'Ajuntament de Ciutadella.

stats