Política 05/05/2020

El Govern defensa un tracte específic per a les Balears en el repartiment de fons extraordinaris

La consellera d’Hisenda ha assegurat que s'ha de fer tenint en compte l'impacte que tindrà la crisi en els territoris lligats al sector dels serveis i el turisme

Ara Balears
1 min
La consellera Rosario Sánchez, durant la videoconferència amb la ministra i la resta de consellers autonòmics.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha reclamat davant el Ministeri d’Hisenda un tracte “específic” per a les Balears en el repartiment del fons extraordinari que va anunciar el govern espanyol per a les comunitats autònomes. Segons ha explicat en un comunicat, el repartiment s'ha de fer tenint en compte l'impacte que tindrà la crisi econòmica en els territoris amb una economia lligada al sector dels serveis i el turisme.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha defensat aquest posicionament durant la reunió que ha fet aquest dilluns amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i la resta de consellers autonòmics d’Hisenda, on s'ha tractat la gestió del nou fons extraordinari de 16.000 milions d’euros anunciat pel president del govern estatal.

Sánchez ha assegurat que "encara és prest per parlar de xifres concretes dels fons que correspondran a cada comunitat, però hem demanat un tracte específic perquè l’impacte econòmic i social d’aquesta crisi serà més alt a les Illes Balears que en altres comunitats". En aquest sentit, Rosario Sánchez ha destacat la "magnitud" de l’impacte en l’economia i l’ocupació de les Balears a conseqüència de la covid-19.

La consellera ha recordat que les Balears també disposen del Règim Especial de les Illes Balears i ha reclamat una major concreció en la flexibilització i l'alliberament de recursos d’anys anteriors dels consells insulars i els ajuntaments.

stats