Política 31/08/2020

El Govern recorda que continua en vigor el decret llei sancionador davant l'incompliment de les quarantenes

La portaveu, Pilar Costa, anuncia que l'Executiu ha contractat 500 línies telefòniques per descongestionar l'Atenció Primària

Maria Llull
1 min
Francina Armengol, Patricia Gómez i Pilar Costa durant la reunió amb els portaveus parlamentaris

PalmaLa consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, ha recordat aquest dilluns que l'incompliment de les quarantenes es multarà amb el decret llei sancionador que l'Executiu va aprovar el juliol passat, el qual "continua en vigor". "No complir la quarantena pot tenir conseqüències, les quals s'han de valorar en funció del risc que puguin provocar", ha comentat després de la reunió que la presidenta del Govern, Francina Armengol; la consellera de Salut, Patricia Gómez; i la mateixa Costa han tingut amb els representants dels grups parlamentaris.

A més, Costa ha anunciat que l'Executiu ha contractat "500 línies telefòniques" per descongestionar l'Atenció Primària i "agilitar la comunicació entre els pacients i els centres de salut". La portaveu també ha destacat la petició de 100 rastrejadors al govern espanyol, que se sumaran als 190 que hi treballen actualment, a banda dels 30 que encara estan en formació. "Aquest dimecres hi haurà una reunió per coordinar-ne la integració", ha afegit.

Quant als confinaments selectius, Costa no ha concretat si es duran a terme i s'ha limitat a subratllar que el Govern té "damunt la taula" qualsevol mesura que "sigui necessària" i quan "sigui necessari intervenir de manera localitzada".

La portaveu ha recordat que el conseller d'Educació, Martí March, compareixerà aquest dimarts davant del Parlament per informar sobre l'inici del curs escolar, i que Francina Armengol ho farà segurament el 8 de setembre. A més d'aquest tema, durant la reunió amb els grups parlamentaris s'ha parlat de l'allargament dels ERTO i dels permisos retribuïts per als pares que hagin de tenir els seus fills a casa a causa dels contagis.

stats