Govern
Política 12/01/2024

El Govern considera "inadequat" introduir l'esmena dels menors en els toros en el decret d'habitatge

El portaveu, Antoni Costa, ho ha explicat en roda de premsa posterior al Consell de Govern

ARA Balears
1 min
El portaveu, Antoni Costa, en roda de premsa

PalmaEl portaveu del Govern, Antoni Costa, ha reconegut aquest divendres que la introducció de l'esmena de Vox amb relació a l'entrada de menors a les corregudes de toros en el decret d'emergència habitacional "no és adequada". En roda de premsa posterior al Consell de Govern, Costa ha dit que la intenció del Govern "és parlar d'habitatge", per la qual cosa ha apuntat que es tracta d'una esmena "més inadequada que adequada" que els socis d'investidura hagin aprofitat la tramitació d'aquest projecte per introduir aquesta modificació.

En relació amb el suport del PP a la mesura, Antoni Costa ha assenyalat que correspon al PP avançar si secundarà o no la proposta de Vox, encara que ho ha fet recordant que la proposta està en l'acord d'investidura i que el Govern "compleix els acords". "Es podrà discutir o no l'adequació d'incloure aquesta proposta en el decret d'habitatge o si és més o menys afortunat, creim que és menys que més, però nosaltres volem parlar d'habitatge. És el que toca", ha conclòs.

Al marge d'aquesta qüestió, Antoni Costa ha assegurat que el gruix de les esmenes que el PP i Vox han introduït en la tramitació parlamentària estan consensuades i ha insistit que l'objectiu inicial del decret (no consumir territori i aprofitar al màxim el sòl urbà per incrementar l'oferta) es manté inalterable. Antoni Costa ha defensat la tramitació del decret com a projecte de llei per aconseguir un millor text final, igual que va succeir amb el projecte de reforma fiscal. "Ningú no és infal·lible i ho dic amb tota humilitat. Es va aconseguir una llei millor que el decret, i el mateix succeirà amb el decret d'habitatge", ha afegit.

stats