Política 22/01/2019

El Govern i el Consell de Menorca presenten el full de ruta per arribar al 85% en renovables

El programa, que s’ha remès a la Comissió Europea, inclou deu actuacions

Iván Martín
1 min
El conseller balear d'Energia, Marc Pons i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora han detallat les accions que pensen dur a terme.

MaóEl Govern balear i el Consell Insular de Menorca han presentat avui el full de ruta per aconseguir que l’any 2030, el 85% de l’energia que es consumeixi a l’illa procedeixi de fonts renovables.

El compliment d’aquestes accions implicarà, segons el conseller balear d’Energia, Marc Pons, passar d’un model altament contaminant a un model lliure d’emissions, diversificar la producció d’energia a Menorca, crear un nou segment econòmic a partir d’un sector industrial vinculat a la producció i venda d’energia, la reducció dels costos de generació energètica i l’adaptabilitat als avenços tecnològics.

El full de ruta, que s’ha remès a la Comissió Europea, inclou deu actuacions: desenvolupament d’energies renovables a l’àrea de Milà, la instal·lació de parcs fotovoltaics, bateries d’emmagatzematge, l’autoconsum en edificis, renovables en entorns urbans, el programa Europace Menorca, la mobilitat elèctrica i infraestructura de càrrega, la implantació d'Smart Grids, mercats locals d’energia i l’oficina d’impuls Menorca 2030.

El conseller Marc Pons ha destacat que “les grans xifres de la Fase 2030 estan obertes i permeten dibuixar l’horitzó que cal assolir. La possibilitat que les tecnologies aportin altres solucions pot modificar el Pla, sempre que aquestes mesures s’integrin en el model propi de Menorca i que siguin coherents amb l’esperit de l’Estratègia 2030 i que comptin amb el suport de la societat”.

L’aplicació de les mesures incloses al full de ruta suposaran una mobilització d’inversió aproximada d’uns 600 milions d’euros, entre el sector públic i el privat. Requereix la implicació de totes les administracions (Comissió Europea, govern espanyol, Govern balear, Consell de Menorca i ajuntaments) i també del sector privat.

stats