Política 29/05/2020

El Govern confia que la prova pilot de turisme es pugui dur a terme

La portaveu de l'Executiu ha afirmat que aquest pla "també depèn de l'acord global amb el govern espanyol"

Ara Balears
1 min
Turistes al carrer Sant Miquel de Palma.

PalmaEl Govern espera i continua tractant amb els diferents ministeris del govern espanyol la proposta d'iniciar una prova pilot perquè comencin a arribar turistes a les Illes a final de juny, segons ha informat l'agència Efe. "Esperam i tenim confiança que aquesta prova pilot es pugui tirar endavant", ha assenyalat la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa.

Costa ha assegurat que la possibilitat d'iniciar aquest pla "depèn també de l'acord global amb el govern d'Espanya". La portaveu ha subratllat que la proposta del Govern és clara i definida i també inclou la reclamació que es flexibilitzin els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

En aquest sentit, Costa ha detallat que el Govern comparteix la preocupació manifestada pels empresaris sobre els ERTO i n'ha demanat expressament a l'executiu espanyol la flexibilització perquè "continuïn les bonificacions perquè els establiments puguin obrir parcialment i es continuï bonificant els treballadors que no siguin contractats".

De la mateixa manera, la portaveu del Govern ha recordat, a més, que la problemàtica dels ERTO va ser un dels principals temes que va abordar Francina Armengol a la darrera reunió amb Pedro Sánchez. "Hi continuarem insistint perquè entenem i compartim la preocupació que han manifestat les empreses", ha dit Costa.

stats