Política 05/11/2021

El Govern balear trasllada a Europa el seu projecte Green Hysland

Destaquen que servirà per lluitar contra el canvi climàtic i alimentar la transformació i la diversificació del model productiu

ARA Balears
1 min
Reunió entre el Govern balear i el president de la Comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha presentat aquest divendres el projecte Green Hysland al president de la Comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu. En una reunió, els representants de l'Executiu illenc ha explicat les claus del primer gran projecte de l'Estratègia d'Hidrogen Verd de la Unió Europea en un estat del sud d'Europa, que estarà localitzat al municipi de Lloseta.

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha traslladat al representant europeu que aquest projecte disposa d'una subvenció directa per part de la Unió Europea de 10 milions d'euros i li ha detallat que aconseguirà mobilitzar gairebé 50 milions d'euros en conjunt. Yllanes ha explicat que "gràcies a aquesta planta es generaran 300 tones d'hidrogen verd a l'any produïts al 100% a partir de plantes fotovoltaiques" i ha remarcat que gràcies a aquest projecte es podran reduir les emissions de CO₂ fins a 20.700 tones a l'any.

En aquest sentit, Yllanes ha defensat que Green Hysland és un projecte paradigmàtic que "servirà de doble força": primer per lluitar contra el canvi climàtic i, segon, per alimentar la transformació i diversificació del model productiu.

Per la seva banda, el director general de Política Industrial, Antoni Morro, ha destacat que "les Illes Balears presenten un ecosistema idoni des d'on impulsar projectes pilot basats en economia circular". "Volem i hem de ser referents en la transició de l'economia lineal a l'economia circular", ha sentenciat.

stats