Política 17/05/2019

El Govern balear licita les obres del pati de la Lluna d'Alaior per 800.000 euros

El projecte consisteix en la finalització de la rehabilitació integral del convent de Sant Diego

Iván Martín
1 min
El Pati de Sa Lluna és un dels projectes emblemàtics d'Alaior i que s'ha convertit en un referent per la cultura del municipi.

AlaiorEl Consell de Govern ha autoritzat una despesa d’un màxim de 839.693,28 euros per a la licitació de les obres al convent de Sant Diego a Alaior, conegut com a pati de la Lluna, per tal de redistribuir-ne els espais per usar-lo com a centre de gastronomia i rehabilitar-ne les pintures murals. L’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) és propietària del convent de Sant Diego, un convent franciscà del segle XVII catalogat com a Bé d’Interès Cultural des de l’any 1993.

L’AETIB va presentar el projecte ‘Redistribució d’espais per a ús de centre de gastronomia i rehabilitació de pintures murals al convent de Sant Diego’ al Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible 2016, perquè les actuacions fossin finançades amb la recaptació de l’impost sobre les estades turístiques d’acord amb la finalitat de recuperació i rehabilitació del patrimoni històric i cultural de les Illes Balears. El projecte va ser aprovat per la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible el gener del 2017. El passat 15 de gener, l’Ajuntament d’Alaior va atorgar el permís d’instal·lació i obres, i per això que ara ja es pot licitar l’expedient.

El projecte consisteix en la finalització de la rehabilitació integral del convent de Sant Diego; la instal·lació completa de la climatització; la finalització de dues sales per albergar un nou ús, plantejat com a centre de gastronomia menorquina; la neteja i la impermeabilització de l’aljub; la restauració completa de les pintures murals grisalles i la col·locació de les ja restaurades, i la restauració de totes les claus de volta.

stats