Política 26/10/2021

El Govern assegura que continua treballant en la moratòria de creuers per al 2022

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, diu que manté contactes amb el sector navilier

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dimarts que el Govern continua treballant en la moratòria de creuers per a l'any que ve i ha indicat que manté contactes amb el sector navilier per assolir aquest objectiu. Negueruela ha respost a una pregunta de la diputada del PP Salomé Cabrera, qui ha demanat explicacions sobre si el Govern regularà o no el turisme de creuers l'any que ve. "La regulació de creuers va ser una de les mesures estrella del Govern d'Armengol, mentre que les Balears són una de les regions on més augmenta la pobresa i l'exclusió social", ha comentat Cabrera. "El 2022 havia d'entrar en vigor la moratòria, però no sabem què passarà, si negocia amb les navilieres, té un pla estratègic o hi ha renunciat. En quina situació està la regulació de creuers?", ha preguntat, a més d'insinuar que potser el titular de Turisme ha renunciat a aquesta regulació "sense que ho sàpiguen els socis".

Per la seva banda, Negueruela ha acusat el PP de "dir mentides i desinformar" i ha remarcat que el Govern "està treballant" per "regular l'arribada de creuers" a les Balears l'any que ve.

Cabrera ha criticat que el Govern anunciï una regulació dels creuers mentre que està disposat a invertir 116 milions d'euros en infraestructures per rebre aquests vaixells. També ha recordat que, malgrat que l'Executiu no va voler fer protocols covid per a aquesta classe de turistes, Negueruela "es va apuntar després al comitè de benvinguda" quan va arribar el primer creuer després del confinament. "Hi ha molta preocupació, perquè no sabem si aquesta recuperació que ha començat s'avortarà en qualsevol altre moment", ha dit la popular, qui ha reclamat que l'ordenació dels creuers es faci segons "dades i estudis objectius" i de manera consensuada amb el sector. "Deixi a un costat els postulats antiturístics del Govern", ha reclamat.

stats