Llei de Residus
Política 11/04/2024

El Govern aprovarà una nova llei de residus per "complir" els objectius per al 2030

El director general ha defensat que "no s'ha de dir a la gent com ha de fer les coses", sinó "què ha d'aconseguir"

ARA Balears
1 min
Residus a Son Reus. / P. BOTA

PalmaEl Govern aprovarà una nova llei de residus el 2025 amb la qual es pretén "actualitzar" la legislació aprovada el 2019 i assolir els objectius que marca l'Agenda 2030 en aquesta matèria. Així ho ha anunciat el director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu, durant la seva compareixença a la Comissió d'Economia del Parlament, en la qual ha assenyalat que, malgrat que la passada llei va ser "ambiciosa i pionera", té "marge de millora".

D'aquesta manera, ha indicat que l'actual Executiu balear pretén "revisar" la part de la llei en la qual s'han legislat "solucions" i "s'ha allunyat dels objectius". Viu ha explicat que "algunes de les correccions" es deuen al fet que, en intentar " donar la solució", s'han promogut objectius que "no es poden complir", i ha posat l'exemple de la reutilització del 70 per cent dels embalatges secundaris de plàstic.

En aquest sentit, ha qualificat la mesura d'"ambiciosa", però ha ressaltat que "el mercat i els fabricants" han contestat que "no es pot complir sense ficar més material al mercat", per la qual cosa ha argumentat que això "incidiria de manera contrària" en el propòsit de la llei. "L'aspiració del Govern és que tot allò que funciona s'ha de potenciar i el que no funciona s'ha d'examinar per veure com es pot aconseguir i transmetre quins són els objectius", ha al·legat. El director general ha defensat que "no s'ha de dir a la gent com ha de fer les coses", sinó "què ha d'aconseguir" i que "la tecnologia i l'estat de l'art ajudin a assolir els objectius", ja que el 2030 és "molt a prop".

stats