Política 14/05/2019

Joana Gomila construirà una nova Escola de Música i Arts Escèniques a Ciutadella

El centre forma, en aquests moments, 600 alumnes

Ivan Martín
2 min
Els alumnes de l'Escola de Música demanden des de fa anys la centralització de la formació.

CiutadellaLa candidata del PSM - MÉS per Menorca a la batlia de Ciutadella, Joana Gomila, s'ha compromès a iniciar els tràmits per a la construcció de l'Escola Municipal de Música i Arts Escèniques. Aquesta iniciativa dona resposta a les demandes del centre i els alumnes de tenir un espai centralitzat i poder millorar-ne la coordinació i el funcionament. Gomila ha recordat que "la petició s'arrossega de l'any 2001. L'Escola Municipal té uns 600 alumnes, que a través de la música i les arts escèniques aprenen a posar en valor la cultura i créixer com a persones. Es mereixen gaudir d'unes instal·lacions adequades, modernes i adaptades a les necessitats actuals".

Per complir aquest compromís, el PSM - MÉS per Menorca i la resta de formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament de Ciutadella, ja van instar el passat mes de desembre a implicar-se de manera activa el Consell de Menorca, el Govern balear i el govern espanyol, sobretot pel que fa a la part de finançament. D'altra banda, des del PSM asseguren que el consistori que presideix Joana Gomila aportarà els terrenys on es construirà el nou edifici, a més de les quantitats econòmiques que calguin per fer realitat el projecte.

L'Escola Municipal de Música d'Arts Escèniques està dividida en diversos espais. Així, els 600 alumnes s'han de desplaçar entre les seus que se situen a l'edifici del Consell de Menorca a Ciutadella, a una aula de la Casa de Cultura, a la sala centenària de Calós, diversos espais de l'annex de l'Institut Josep Maria Quadrado i un últim local. Aquest fet provoca problemes d'organització, la dispersió dels alumnes i la duplicació de les despeses. L'Escola Municipal de Música i Arts Escèniques de Ciutadella és el centre de formació musical més potent de Balears pel que fa al nombre d'alumnes, després del Conservatori de Palma.

stats