Política 25/03/2019

El GOB considera un "error" els projectes que impliquen un creixement urbanístic a Menorca

El projecte a Torre Solí consisteix en l'edificació de 400 xalets i un hotel

Ivan Martín
1 min
L'entitat ecologista lamenta la manca de rigor d'algunes institucions en la tramitació de projectes urbanístics a la costa menorquina.

MaóEl GOB Menorca considera que permetre els creixements urbanístics a determinades zones del litoral de l'illa és un "error". D'aquesta manera, els ecologistes es posicionen clarament en contra dels projectes a les urbanitzacions de Son Parc, Punta Grossa i l'Arenal d'en Castell al Mercadal, i el de Torre Solí a Alaior. Les propostes que preveun la construcció d'immobles són per al GOB les que causarien lincrement de la massificació durant l'estiu.

Els proteccionistes han recordat que el projecte de Torre Solí, que consisteix en l'edificació de 400 xalets i un hotel, està condicionat a la capacitat de la depuració de les aigües, que segons l'entitat ecologista presenta "importants deficiències". A més, el GOB denuncia que s'està intentant tramitar l'autorització d'acord amb un informe elaborat l'any 2003. Per aquest motiu, el GOB valora el fet com a "inadmissible" i exigeix conèixer les millores previstes per a l'estació depuradora.

El GOB manifesta que l'informe presenta errors molt grans en les previsions de població i no té en compte els canvis en la zona, així com les actuacions legislatives en la matèria. Per tot, el GOB fa una crida a les institucions públiques amb l'esperança de "frenar" les ampliacions previstes. Els ecologistes hi han presentat al·legacions.

stats