Política 14/09/2019

Una gravació implica Germà Gordó en pagaments il·legals a empresaris per finançar CDC

'El Periódico' publica una conversa gravada per l'empresari i proveïdor del partit Joan Manuel Parra

Efe
2 min
L’exconseller de Justícia i diputat de Junts pel Sí Germà Gordó en una comissió al Parlament.

BarcelonaL'exconseller de la Generalitat Germà Gordó hauria arreglat pagaments il·legals d'empresaris per finançar Convergència, segons es desprèn d'una conversa que va ser gravada per l'empresari i proveïdor de CDC Joan Manuel Parra, i publicada aquest dissabte per 'El Periódico'.

En la gravació Gordó diu: "Cada vegada que et presentes a alguna cosa [s'entén que a un concurs públic], em vens a veure i jo parlaré amb el secretari general corresponent, amb el departament corresponent".

La gravació de la conversa, que ja està en poder del jutge de l'Audiència Nacional que investiga el presumpte pagament de comissions a CDC, l'anomenat cas 3%, va ser feta de manera oculta per l'empresari. Parra, que reclamava un deute pel muntatge de la infraestructura dels mítings del partit en la campanya de les eleccions catalanes del 2010, es va reunir el 17 d'octubre del 2011 amb Gordó, que llavors era secretari del govern d'Artur Mas i posteriorment va ser nomenat conseller de Justícia.

En la conversa es refereixen a un dinar amb David Madí, que va ser la mà dreta d'Artur Mas i exsecretari de Comunicació del Govern, en què hi va haver el compromís d'ajudar-lo a través d'adjudicacions de l'administració. "Un dia ens reunim tu, jo i David Madí. I dic jo: 'No puc pagar més que això, si voleu més que això, jo no puc pagar-ho'. Una altra cosa és que això es faci quan arribem al Govern, a l'Ajuntament... Bé, un govern, que ajudem a liquidar-lo. Però jo, des del partit, no. El partit no pagarà més que això. Quedem així o no?", li diu Gordó a l'empresari quan li reclama una vegada i una altra que li pagui els serveis a CDC.

La quantitat que havia de desemborsar a Convergència pujava a més d'1,2 milions d'euros. "Que s'ha gastat molt més? Segur, si jo no et dic que no", insisteix l'exdirigent convergent. "Em vau vendre molt bé la moto que realment si arribàvem al Govern seria l'hòstia", recorda Parra a Gordó. Parra també esmenta que Gordó li havia enviat l'empresari audiovisual Oriol Carbó, que tenia una productora que treballava per a TV3, per pagar-li uns serveis realitzats per al partit.

En la mateixa conversa, Gordó presumeix de la seva capacitat d'influència a l'Institut Català de Finances quan recomana a Parra que demani un préstec a l'organisme: "És una institució 100% nostra […] Jo soc a la junta, home, i tinc un cert pes. El secretari de Govern no és el president ni el conseller delegat, però t'asseguro que després la persona que hi té més pes soc jo, més que la secretària general d'Economia".

A partir d'aquestes gravacions, el fiscal haurà de decidir ara si demana tornar a citar a declarar Gordó, que ja està imputat en el cas 3%. Arran de la publicació d'aquesta informació, el mateix Germà Gordó ha dit al seu compte de Twitter: "Tal com vaig comunicar fa dies al jutjat, ni recordo cap conversa en aquest sentit ni consta a l'agenda aportada per a la investigació al jutjat, ni mai no he fet res il·legal".

La portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, ha reaccionat també al seu compte de Twitter dient que "mentre la banda del 3% arreglava contractes, viatjava en jet privat pagat per tots i saquejava Catalunya, CDC va treure l'estelada per tapar tota aquesta corrupció mentre deia 'Espanya ens roba'. La realitat era una altra: els qui ens robaven eren ells, descaradament i a mans plenes".

stats