Governabilitat
Política 05/12/2023

Prohens, sobre l'anunci de Vox de retirar el suport estatal al PP: "Confii que la relació a les Balears continuï igual"

La secretària general dels populars, Cuca Gamarra, assisteix a la Junta Directiva Autonòmica

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, i la secretària general del PP, Cuca Gamarra

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat que confia que la relació entre Vox i el PP "continuï igual", després de l'anunci del partit d'extrema dreta de retirar el suport estatal al partit de Feijóo. Així s'ha expressat Prohens aquest dilluns, segons ha recollit Europa Press, en la reunió de la Junta Directiva Autonòmica de la formació, a la qual ha assistit la secretària general estatal del partit, Cuca Gamarra, qui ha considerat que el PP i Vox "són partits diferents" i que des del PP "tenen molt clar el camí a seguir". En aquesta línia, ha fet una crida perquè "s'abandoni qualsevol enfrontament infructuós".

Per la seva banda, Prohens ha remarcat que a les Illes es dona "una situació especial" amb Vox, pel fet que és l'única comunitat autònoma en què no forma part del Govern. "Hem demostrat que som capaços d'arribar a acords i de mantenir que som dos partits diferents", ha defensat, i ha subratllat que "evidentment hi ha punts de desacord" i que continuarà havent-n'hi. "Mai no exigiré a Vox que assumeixi els postulats del Partit Popular, ni a l'inrevés: el PP no assumirà els postulats de Vox", ha assenyalat.

Suport del PP estatal a Antoni Costa

En relació amb el vicepresident i conseller d'Hisenda, Antoni Costa, que va contractar Juan Antonio Serra Ferrer, processat per una presumpta agressió sexual com a gerent d'Ibetec, Gamarra ha indicat que "ja s'han pres responsabilitats polítiques". "El vicepresident ha demanat disculpes per un error que és humà i per no tenir tota la informació", ha explicat, i ha afegit que "tot ja ha quedat clar i resolt".

D'altra banda, Gamarra ha defensat el compromís del PP amb l'agenda balear, així com la gestió de Prohens. En aquest sentit, la secretària general ha fet referència a la gestió de Prohens en els sis mesos que duu al capdavant de l'Executiu autonòmic i ha destacat que el PP va guanyar les eleccions autonòmiques a les Balears "gràcies a la feina, el compromís i el pas ferm". Així mateix, Gamarra s'ha referit al Govern com un "exemple" que "hi ha dues maneres de governar". "La de Prohens, que és complir amb la paraula que ha donat, i la de Pedro Sánchez, que allò que va dir que no faria ho fa perquè necessita aquells vots per mantenir-se en el poder", ha assenyalat, referint-se a la llei d'amnistia. Així, ha carregat contra el president del govern espanyol i el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, assegurant que "menteixen". "Bolaños ha dit dues vegades que Europa no tenia res a dir, ni tenia cap preocupació, en relació amb la llei d'amnistia, fins que per fi ha hagut de reconèixer que efectivament ha mentit", ha criticat Gamarra.

stats