Medi Ambient
Política 01/08/2023

Galmés preveu acabar el centre d'interpretació de la Dragonera el 2025 i acusa Cladera d'haver-lo "aturat"

El president del Consell de Mallorca ha explicat que el projecte, impulsat per l'Ajuntament d'Andratx, es troba en fase de redacció i que d’aquí a uns mesos passarà a licitació

ARA Balears
2 min
Galmés ha visitat aquest dimarts la Dragonera.

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha visitat aquest dimarts la Dragonera, acompanyat pel vicepresident i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; el director insular de Medi Ambient, Lluís Rubí, i la batlessa d'Andratx, Estefanía Gonzalvo. Després de la visita, Galmés ha anunciat que el projecte del nou Centre Interpretació de la Dragonera, que s’ubicarà a la finca pública de Can Fasser, al Port d'Andratx, es preveu que estigui acabat el 2025, "per complir, d'aquesta manera, un dels compromisos adquirits per l'actual equip de govern".

El president ha explicat que el projecte, impulsat per l'Ajuntament d'Andratx, es troba en fase de redacció i que d’aquí a uns mesos passarà a licitació: "Desbloquejam un projecte important que des del 2016 estava paralitzat", ha manifestat. 

Per part seva, el vicepresident de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha assegurat que preservaran la Dragonera perquè "Mallorca és un paradís i ho ha de continuar sent. Perquè preservar aquest entorn natural és també preservar les nostres tradicions, és tenir cura de la família, és vetlar per l'economia", ha explicat.

Finalment, la batlessa d'Andratx ha agraït la disposició de col·laboració mostrada pel Consell de Mallorca i ha destacat la rellevància que tindrà el nou Centre d'Interpretació de la Dragonera per al municipi. "Per a l'Ajuntament rehabilitar Can Fasser és un gran pas per al municipi. Aconseguirem que la Dragonera sigui més accessible i més coneguda tant per a turistes com per a residents, i posarem en valor una de les nostres meravelles naturals".

Nova depuradora al Parc Natural de la Dragonera

Durant el recorregut, els assistents han visitat les obres de construcció d'un sistema de depuració autònom d'aigües residuals domèstiques que utilitzarà part de l'energia renovable generada a partir del sistema fotovoltaic instal·lat al parc el 2021. Aquest projecte aprofitarà l'aigua per crear una bassa per a l’observació d'ocells. Es preveu que la nova depuradora estigui acabada a principi de l'any 2024. A més, la Dragonera ja té un museu petit, que està pendent de rehabilitació, un projecte que va quedar desert la legislatura passada. Ara, el Consell de Mallorca el reactivarà, i en els pròxims mesos posarà en marxa la licitació del contracte de redacció, que es basa en la creació d'un espai modern per al descobriment i la difusió dels valors naturals, culturals i patrimonials.

stats