Política 16/01/2019

Galmés demana la dimissió de Cladera per no vetllar per les Illes en els pressupostos generals

El candidat popular a la presidència del Consell de Mallorca assegura que 500 mil euros per carreteres són una misèria

Aina Riera Serra
2 min
El candidat popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmès

PalmaEl candidat popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha demanat aquest dimecres la dimissió de la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ja que assegura que no ha vetllat pels interessos de les Illes Balears en la negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Galmés ha considerat que Cladera no té capacitat negociadora per pactar uns bons pressupostos, ja que, assegura, suposen una disminució de la inversió a les Illes de 20 milions d'euros. Segons ha explicat el candidat popular, es tracta d'una davallada d'un 11,7% respecte de l'any passat, quant a inversions a la comunitat balear.

"A aquestes alçades no tenim ni REB, ni sistema de finançament just per a la nostra comunitat", ha declarat.

Així mateix, Llorenç Galmés ha dit que Catalina Cladera "ha robat 25 milions d'euros a l'illa de Mallorca", ja que "no ha volgut firmar un document que recollia el deute que el Govern de les Illes Balears tenia amb el Consell de Mallorca". Finalment, el candidat del PP a Mallorca ha recriminat la manca de transparència de Cladera en relació amb els successos de Sant Llorenç, perquè, segons ha explicat, la consellera encara no ha aportat els informes necessaris per saber què va passar aquell dia exactament.

Inversions en carreteres

Una altra de les crítiques de Llorenç Galmés als pressupostos generals ha estat la partida que Mallorca rebrà en matèria de carreteres. Segons Galmés, “500 mil euros són una misèria”. Quant al que es preveu que rebin les altres illes, Menorca rebrà 4,7 milions d'euros, Eivissa en rebrà 4 milions i Formentera en rebrà un milió.

El candidat del PP ha explicat que aquesta quantitat s'ha d'emmarcar dins el conveni de carreteres que va firmar l'Estat espanyol amb el Govern de les Illes Balears i que contemplava una inversió total de 400 milions d'euros. Galmés ha dit que, a dia d'avui, només se n'ha invertit el 60% del total. Els populars consideren que l'actual equip de govern al Consell de Mallorca no ha destinat prou esforços a satisfer les necessitats dels mallorquins en matèria viària. En aquest sentit, ha posat d'exemple la circumval·lació d'Inca, que encara no té projecte definitiu, el retard en l'execució de les obres de la carretera Llucmajor-Campos i la manca d'actuacions per millorar els accessos a Palma.

stats