Organigrama
Política 13/07/2023

Galmés completa l'organigrama amb històrics del PP, retornats de Ciutadans i joves de Noves Generacions

El Consell de Mallorca recupera l'històric Gaspar Oliver al capdavant de l'Institut Hípic de Mallorca i Guillem Ginard, de l'antiga UM, com a director insular de Cultura

3 min
Els 33 nous directors insulars del Consell i els sis secretaris tècnics, amb els consellers executius de la institució.

PalmaLlorenç Galmés ha completat l'organigrama del Consell de Mallorca amb persones de perfils diversos, però hi tenen una presència determinada històrics del PP, com és Gaspar Oliver, que serà el responsable de l'Institut Hípic de Mallorca, o l'antiga regidora de Cort María José Frau, que ha estat nomenada directora insular d'Urbanisme i Planejament Municipal. Tot i això, una part considerable de nous càrrecs provenen d'integrants de Noves Generacions o candidats joves a les passades eleccions municipals que no han aconseguit ser batles dels seus pobles. És el cas de Maria Antònia Sansó Jaume, qui va ser candidata popular a Manacor, i Antoni Ferragut, qui va liderar la llista a Sencelles. El candidat popular a Inca, Pedro Mas, ha estat nomenat director insular de Turisme per a la Governança i la Sostenibilitat. Andreu Jaume, candidat popular a Santa Maria del Camí, és a partir d'ara director insular d'Inclusió Social, del Departament de Benestar Social.

Maria Antònia Sansó, directora insular d'Hisenda i Pressupostos.
El candidat del PP a Sencelles, Toni Ferragut, és secretari tècnic del Departament d'Hisenda i Funció Pública.
El candidat del PP a INca, Pedro Mas, ha estat nomenat director insular de Turisme per a la Governança i la Sostenibilitat.

Altres directors insulars que han estat nomenats són persones retornades de la formació desapareguda Ciutadans. És el cas de Margalida Roig, nomenada directora insular de Residus, i Beatriz Camiña, nomenada directora insular de Suport i Coordinació Municipal. Altres procedències que han sobtat han estat la recuperació de l'integrant de l'antiga UM Guillem Ginard com a director insular de Cultura.

Margalida Roig, provinent de Ciutadans, és ara directora insular de Residus, al departament de Pedro Bestard (Vox).
Beatriz Camiña, que abans era a Ciutadans, ara és directora insular de Suport i Coordinació Municipal amb Vox.
Guillem Ginard, antic batle de Campos per UM, és ara director insular de Cultura amb el PP.

En total són 33 nous directors insulars que aquest dijous han pres possessió del seu càrrec, i també ho han fet sis secretaris tècnics. Els nomenaments d'aquestes persones, segons Galmés, responen a l'objectiu de fer "una institució més eficient, amb una millor gestió i que posa el focus en els objectius per solucionar els problemes dels ciutadans".

El president del Consell també ha sortit al pas a les crítiques sobre la supressió de la Direcció Insular de Política Lingüísticca. "A poc a poc aquestes crítiques es diluiran, perquè les competències de Política Lingüística estaran integrades dins la Direcció Insular de Cultura", ha manifestat Llorenç Galmés.

Dues noves direccions a Benestar Social

Una altra de les novetats de l'organigrama és que la Direcció Insular de Menors es divideix en dos. Per una banda, s'ha creat la Direcció Insular de Serveis Socials, Infància i Família, i, per una altra, la Direcció Insular de Centres i Programes d'Atenció Integral. Al capdavant d'aquestes dues àrees s'han nomenat Apol·lònia Socias i Magdalena Ramis.

stats