Política 14/01/2014

Gallardón confia que la justícia estalviarà a la infanta accedir als jutjats de Palma per la rampa

El ministre ho ha dit a la Cope arran d'una pregunta sobre si la filla del rei d'Espanya entraria tal com ho han fet els altres imputats i testimonis del cas Nóos

Ara / Efe
1 min
Alberto Ruiz-Gallardón

PalmaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha dit aquest dimarts que cal evitar judicis paral·lels i davant la declaració de la infanta Cristina en el cas Nóos espera que l'Audiència de Palma adoptarà les mesures necessàries perquè no hi hagi situacions que puguin ser perjudicials. "Si no és necessari per a algun objectiu de la declaració que hi hagi una situació de caràcter previ que pugui ser perjudicial estic segur que l'Audiència trobarà la manera d'evitar-la", ha declarat.

En declaracions a la Cope, Gallardón ha dit que "el que no ha de significar mai una activitat de col·laboració amb l'Administració de Justícia és que es produeixin penes paral·leles", tenint en compte que la infanta "voluntàriament ha renunciat al recurs" contra la seva imputació i "ha demanat declarar". El ministre ha fet aquestes declaracions en demanar-li per la baixada per l'anomenada 'rampa de la vergonya' de l'entrada del darrere dels jutjats de Palma, per on han passat fins ara tots els testimonis i imputats en el cas que han hagut de declarar en cap de setmana -entre setmana la porta principal és oberta-.

El ministre ha dit que com en qualsevol altre procediment el govern espanyol té absolut respecte i confiança respecte a les decisions del poder judicial, tot i que ha dit que està impulsant reformes com les del Codi Penal i la Llei d'enjudiciament criminal per evitar que els procediments s'eternitzin. Segons el ministre "el que no pot ser és que es prolongui indefinidament un dubte respecte a una persona", amb els judicis paral·lels que això comporta, i ha destacat que ho solucionarien amb les reformes.

stats