Política 14/06/2023

Fulgencio Coll: "Només donarem suport a la investidura de Jaime Martínez si entram a l'equip de govern"

El líder de Vox a Palma assegura que no facilitaran un govern en solitari del PP

2 min
Fulgencio Coll, líder de Vox a Palma.

PalmaPocs dies abans de la sessió d'investidura de Jaime Martínez (PP) com a batle de Palma, les negociacions entre el seu partit i el líder de la segona llista més votada, Fulgencio Coll (Vox), continuen en punt mort. Així ho ha assegurat aquest dimecres el candidat de Vox, qui en una entrevista a IB3 Ràdio ha recalcat que si entren al govern, seria ara i no després de les eleccions generals del 23 de juliol. En aquest sentit, Coll ha subratllat que "només donarem suport a la investidura de Jaime Martínez si entram a l'equip de govern. Si no s'hi inclouen regidors de Vox, farem política d'oposició. En cap cas facilitarem un govern en solitari del PP".

El líder de Vox a Palma ha reclamat que –en cas de pacte de govern municipal– la representació del seu partit sigui proporcional als vots obtinguts (sis regidors en total, amb 32.586 vots). "Si el PP vol governar amb tranquil·litat, ho ha de fer amb Vox. Volem un pacte com el de Calvià o Andratx", ha afirmat. Amb tot, Coll ha apuntat que tenen "molts punts en comú" amb el PP i que un pacte donaria "més estabilitat i solidesa" al govern i a les polítiques que es duguin a terme els pròxims quatre anys a Ciutat.

Cal recordar que amb els resultats obtinguts a les eleccions municipals, Martínez en tindria a bastament amb l'abstenció del partit d'extrema dreta per ser investit batle, però hauria de menester els seus vots a favor a l'hora de tirar endavant algunes iniciatives, com ara aprovar els pressupostos municipals. No obstant això, des de Vox són conscients que no els necessiten per a la investidura. A diferència de Palma, cal tenir en compte que en els darrers acords de govern municipals entre el PP i Vox han estat a consistoris en què els populars no eren la força més votada, la qual cosa feia més necessari el suport de la formació d'extrema dreta. Per això, no hi ha motius per pensar que aquests inicis de pacte a l'àrea metropolitana de Ciutat puguin precipitar-ne un a Cort.

stats