Política 21/11/2018

Franquistes enganxen dos adhesius a la seu dels socialistes de Manacor, que denuncien "un atac feixista"

L'acció gairebé coincideix amb el 20-N i la secretària general del PSIB al municipi fa "una crida a la calma"

J. R.
2 min
L'aparador de la seu socialista amb les dues enganxines franquistes.

PalmaAquest dimecres han aparegut a la seu de l'Agrupació Socialista de Manacor dos adhesius amb consignes feixistes i contràries a l'exhumació del dictador Franco del Valle de los Caídos. "El Valle no se toca” i “PSOE, profanador de tumbas”, diuen els dos cartellets aferrats a l'aparador de la seu del PSIB, que ha emès un comunicat per rebutjar i condemnar "l'atac feixista".

La secretària general del PSIB de Manacor, Núria Hinojosa, ha lamentat l'acció "d'uns intolerables que no impediran que continuem endavant amb la nostra tasca en defensa dels valors democràtics”. L'atac a la seu socialista ha coincidit pràcticament amb el 20-N, el 43è aniversari de la mort del dictador. Per a Hinojosa, això demostra que “encara queda molta pedagogia i tasca per fer de recuperació de la memòria històrica, de condemna del franquisme, de reparació de les víctimes, de justícia i de veritat”. Per això, la secretària general manacorina ha encoratjat les institucions supramunicipals a continuar amb les polítiques de memòria democràtica i també ha aprofitat per fer "una crida a la calma".

La consellera de Territori del Consell i secretària general dels socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, també ha denunciat l'atac, ha expressat tot el seu suport als companys de Manacor i ha demanat que es "posi fi a l'enaltiment del franquisme" i "la reparació de les víctimes".

Precedents a Mallorca i a l'Estat

A més, el partit destaca que els fets es produeixen el mateix dia en què el Senat ha votat una moció de condemna al franquisme presentada pel senador socialista Xisco Antich, en la qual el PP i Cs s’han abstingut, i apunta que és la primera acció d'aquestes característiques que es fa a les Illes però que ja ha passat a altres llocs de l'Estat. A més, seus d'altres entitats i partits també han patit i pateixen sovint atacs similars, com és el cas del casal Ca n'Alcover de Palma.

stats