L'OCB condemna enèrgicament les pintades feixistes a Can Alcover

A una d’elles es pot llegir ‘Grassis Alemanya” en referència a la detenció de Carles Puigdemont

La història es torna a repetir "sense que sembli que les autoritats hi facin res". Així de contundent s'ha manifestat el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, després de conèixer la notícia de les pintades aparegudes a la façana i l'entrada de Can Alcover.

El centre de cultura de Palma ha aparegut aquest diumenge farcit de pintades en rebuig a la cultura, la identitat i la llengua catalanes. En una de les pintades es llegeix "Grassis Alemanya", fent referència a la detenció, fa una setmana, del president legítim de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. A una altra pintada apareix TV3 retxat i devora es llegeixen les sigles AE (Arriba España). Fruit de l'acte vandàlic i contra els drets cívics comès contra Can Alcover, també ha aparegut tenyit de pintura negra el porter automàtic del centre cultural.

Josep de Luis ha criticat contundentment el fet "que apareguin gravíssimes pintades que es titllin d'incitació al terrorisme de baixa intensitat o a la violència" i "quan apareixen contra Can Alcover el més curiós és el silenci de determinada gent".

De Luis ha denunciat que aquest succés sigui "un tema recurrent" i ha sentenciat que aquesta vegada ja "poden dir feixistes" les pintades. No obstant això, lamenta la inoperància de les forces de seguretat davant aquest acte vandàlic, el president de l'OCB, i ha anunciat que "ho tornarem denunciar a la policia i esperem que un dia aquesta deixi de no fer res".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF