Política 21/06/2020

Francina Armengol tornaria a guanyar les eleccions si es fessin en aquest moment

Una enquesta feta per a 'Última Hora' per l'IBES reflecteix que seria presidenta amb la mateixa majoria de diputats

Ara Balears
1 min
Francina Armengol: “Espanya i Europa ens han d’ajudar”

PalmaFrancina Armengol tornaria a ser presidenta del Govern balear si les eleccions se celebrassin en aquests moments, i ho seria amb la mateixa majoria de diputats d'esquerres (entre els 30 i els 32), segons una enquesta feta per a Última Hora per l'Institut Balear d'Estudis Socials (IBES). Aquesta enquesta es va fer entre el 8 i el 12 de juny. Tot i que els dos blocs d'esquerra i dreta es mantindrien, dins dels mateixos blocs sí que hi hauria moviments.

L'enquesta dona al PSIB entre 19 i 21 diputats enfront dels 19 que té en l'actualitat. Aquests dos diputats més sortirien de MÉS i Podem, segons l'enquesta. Així, MÉS podria perdre un dels seus diputats a Mallorca i quedaria amb només tres. En el cas de Podem, la formació pot perdre un diputat a Menorca, però mantindria els tres representants de Mallorca i el diputat d'Eivissa.

En el bloc de la dreta es produiria un fenomen semblant i el PP, que ara té 16 diputats, n'aconseguiria entre 17 i 18 gràcies al fet que El Pi perdria un dels seus representants i Ciutadans, entre un o dos. Així, El Pi quedaria amb dos diputats i Ciutadans passaria de cinc a tres o quatre. Per part seva, Vox sortiria beneficiat perquè podria passar de tres a cinc diputats i arribaria a tenir representació a les tres illes.

stats