Monarquia
Política 31/10/2023

Francina Armengol cita l'emblema de l'independentisme en el discurs d'investidura d'Elionor

Es tracta d'un fragment del poema 'Assumiràs la veu d'un poble', de Vicent Andrés Estellés

ARA Balears
1 min
La presidenta del Congrés espanyol

PalmaLa presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha citat el poeta valencià Vicent Andrés Estellés en el seu discurs en la jura d'Elionor. "Allò que val és la consciència de no ser res si no s'és poble", ha dit Armengol durant la jura de la Constitució espanyola per part de l'hereva de la monarquia.

Es tracta d'un fragment del poema Assumiràs la veu d'un poble, emblema de l'independentisme dels Països Catalans. De fet, Armengol ha rebut diverses crítiques a través de les xarxes socials per aquest motiu.

Per altra banda, el discurs en clau política d'Armengol ha indignat la dreta. La presidenta del Congrés ha començat el seu discurs saludant en català, gallec, castellà i basc i ha fet nombroses referències a una "Espanya democràtica i respectuosa". Finalment, ha acabat el seu discurs recordant que fa 37 anys un dels pares de la Constitució ja va fer referència al fet que "l'única forma de concòrdia entre tots els espanyols i espanyoles era aquest Parlament". Podeu llegir tot el discurs aquí.

stats