Política 13/03/2019

Francesc Miralles, Isabel Oliver i Rosario Sánchez queden fora de les llistes del PSIB

Francina Armengol no descarta comptar amb el vicepresident del Consell, la secretària d'Estat de Turisme i la delegada del govern després de les eleccions

Maria Llull
2 min
Francina Armengol, durant la presentació de les llistes del PSIB- PSOE.

PalmaEl consell polític del PSIB-PSOE ha aprovat aquest dimecres les llistes per a les eleccions generals del 28 d'abril, i les autonòmiques i insulars del 26 de maig. El vicepresident del Consell, Francesc Miralles; la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver; i la delegada del govern, Rosario Sánchez, han quedat fora de totes les candidatures, encara que la secretària general del PSIB, Francina Armengol, no ha descartat que formin part de les institucions després dels comicis.

"Els que ho han fet millor ocupen els primers llocs de les llistes", ha assenyalat Armengol, qui ha destacat que s'han format "equips de gent amb solvència demostrada". Les candidatures han estat aprovades "per unanimitat" i presenten "un partit fort i unit" davant "una alternativa absolutament radical i sense projecte polític".

Pel que fa a la llista al Parlament de les Illes Balears, els consellers que han format part del Govern ocupen els primers llocs de la candidatura socialista. Iago Negueruela, Patricia Gómez i Martí March es presenten com a número dos, tres i quatre per Mallorca, respectivament. La consellera de Presidència, Pilar Costa, encapçalarà la llista per a les eleccions autonòmiques per Eivissa, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, liderarà la candidatura socialista per Menorca.

La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, no entra en aquesta candidatura perquè encapçalarà la llista al Consell de Mallorca. L'acompanyarà com a número dos qui ha estat el portaveu dels PSIB al Parlament aquesta legislatura, Andreu Alcover. En canvi, l'actual consellera de Territori i Infraestructures del Consell no formarà part de la llista a la institució insular i ocuparà el número 7 a la candidatura al Parlament.

D'altra banda, Susana Mora serà la número 1 de la llista del PSIB al Consell de Menorca, lloc que ocuparà Vicent Torres en el cas del Consell d'Eivissa. La llista per al Consell de Formentera encara està en negociacions.

Les apostes dels socialistes per al Congrés i el Senat

Quant a les llistes dels socialistes per a les eleccions generals, Pere Joan Pons tornarà a liderar la candidatura al Congrés dels Diputats. "Estam en condicions de guanyar també a les Balears, i amb una candidatura que torna a encapçalar una persona de prestigi reconegut, vàlua política, i que ha defensat amb força els colors del Partit Socialista i els interessos de les Illes a Madrid", ha subratllat Francina Armengol. Acompanyaran Pons Sofia Hernanz i Pau Morlà.

En el cas del Senat, Cosme Bonet i Susana Moll seran els candidats per Mallorca, mentre que Patricia Abascal ho serà per Eivissa, i Carme García, per Menorca. Cal recordar que el PSIB rebutjà la proposta de participar en una candidatura conjunta amb MÉS per Mallorca, Podem, Esquerra Unida i Esquerra Republicana.

stats