Les esquerres de Mallorca formen una coalició per al Senat

MÉS, Podem, Esquerra Unida i Esquerra Republicana integren la candidatura conjunta, de la qual es va desmarcar el PSIB a la primera reunió

MÉS per Mallorca, Podem, Esquerra Unida i Esquerra Republicana han assolit un acord per presentar-se al Senat en coalició a les eleccions del proper 28 d'abril. 

Segons fonts que varen participar a la negociació, MÉS també hi va convidar el PSIB, encara que els socialistes varen comunicar la seva negativa a formar-ne part a la primera reunió.

Els dos candidats que representaran la coalició seran Rosa Cursach, de MÉS, i Pep Malagrava, de Podem. Els suplents de Cursach seran d'Esquerra Unida i Esquerra Republicana, i els de Malagrava, de Podem i MÉS.

En cas que la coalició aconsegueixi els dos senadors per Mallorca, MÉS cediria el darrer any de la legislatura el càrrec a un representant d'Esquerra Unida. 

Els dos eixos més importants d'aquesta candidatura conjunta són el rebuig al 155 i un programa electoral progressista. Les expectatives electorals són prou positives. De fet, la suma d'aquestes formacions permetria superar el PSIB i el PP, segons assenyalen fonts properes.

Encara no es coneix amb quin nom es presentarà la coalició d'esquerres. D'altra banda, aquest dimecres està previst que es presenti la candidatura conjunta per al Congrés.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF