CANVI DE CICLE
Política 11/03/2014

Homs respon a Margallo que Catalunya no vol deambular "pels segles dels segles" en un Estat que recentralitza

El conseller de la Presidència afirma que les declaracions del ministre "es desqualifiquen per elles mateixes"

R. Tugas / M. Colomer
1 min
El ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, amb el seu homòleg rus, Serguei Lavrov, després de firmar un acord durant la reunió de treball que han mantingut aquest dimecres a Madrid en la que han tractat la crisi d'Ucraïna per la incursió militar russa en el país / EFE

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha replicat aquest dimarts al ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, que dilluns va afirmar que una declaració unilateral d'independència a Catalunya la "condemnaria a vagar per l'espai sense reconeixement i a quedar exclosa de la Unió Europea pels segles dels segles". "Les declaracions es desqualifiquen per elles mateixes", ha opinat el portaveu de l'executiu, que ha afegit que el que no farà el Govern és "deambular pels segles dels segles en un ambient" en què es recentralitza, es fixen dèficits que veu injustos o no es permet blindar la llengua i la cultura.

Així, per exemple, ha criticat la llei espanyola d'exteriors, que vulneraria l'autogovern català. "No compartim el seu contingut, està en la línia constant d'intromissió", ha afirmat, i ha denunciat "una desconfiança crònica" cap a Catalunya. "No veurà cap llei catalana que contingui articles per exercir una tutela a l'Estat", ha insistit.

stats