Política 16/12/2021

Fracassa l'apropament entre els dos sectors d'El Pi, que trenquen relacions

El president del partit, Tolo Gili, convida el conseller díscol, Pere Soler, a partir de la formació

2 min
El nou president d'El Pi a Mallorca, Tolo Gili.

PalmaEl que havia de ser el primer apropament des que va esclatar la crisi interna entre les dues branques d'El Pi ha acabat amb un trencament de relacions de difícil solució. La reunió d'aquest dijous per acostar posicions ha durat menys de vint minuts i ha estat un fracàs, perquè ha allunyat encara més els dos posicionaments. "Nosaltres ja hem fet el que tocava", ha explicat a l'ARA Balears el conseller díscol, Pere Soler, cara visible dels antimelianistes. Considera que si el president del partit, Tolo Gili, que ha anat a la reunió, no fa una nova passa, la situació no millorarà. "No han fet cap proposta alternativa, han insistit que varen guanyar el congrés i que volen passar el corró", ha lamentat.

"La nostra proposta és que acceptin les decisions de l'executiva, que acceptin els resultats del congrés", ha reiterat el president, que en declaracions a aquest diari ha convidat el conseller insular a partir d'El Pi si no hi està còmode. Gili ha assegurat que fa dos mesos que intenta reunir-se amb Soler i que no ho ha pogut fer per la seva desídia. "Dimecres em va cridar i a la primera hem quedat; que quedi clar", ha assenyalat, i ha afegit que la trobada ha estat un "xou mediàtic". A la porta del Parlament, on s'han reunit, hi havia periodistes esperant que sortissin per prendre'ls declaració.

Soler, que ha anat a la trobada juntament amb Toni Roldán, que va liderar la candidatura antimelianista que va perdre en el V Congrés del partit, ha explicat que durant la reunió els ha oferit deixar el càrrec com a portaveu al Consell de Mallorca, que ocupa en contra de la direcció del partit i que va ser el desencadenant de la crisi interna. Per ser representant d'El Pi a la institució insular, l'inquer i la consellera díscola Bel Febrer varen impulsar la destitució de Xisca Mora.

En la reunió Soler ha demanat que, com a "acte de generositat", Josep Melià faci un "parèntesi polític a partir de 2023 sortint del partit. "Seria un acte d'estima al partit per poder pacificar-lo, regenerar-lo i impulsar-lo. Hi ha un grup gran de la formació que no vol estar amb el senyor Melià, per això hem plantejat aquesta qüestió", ha explicat Soler. Respecte d'aquest tema, Tolo Gili ha carregat dient que "volen vetar gent, en aquest cas Melià; qui són ells per demanar això, em pareix indignant i ridícul", ha criticat Tolo Gili.

Sobre la possibilitat d'acabar resolent la crisi als tribunals, Gili ha dit que als tribunals és on acaben els polítics "mediocres". "En política les coses es parlen i es pacten", ha apuntat. El president ha reiterat que Soler no ha de ser el portaveu i que espera indicacions del partit.

stats