Política 20/10/2021

Els fontistes denuncien irregularitats del congrés d'El Pi davant l'Oficina Anticorrupció

La candidatura d'aquest sector del partit va obtenir un 43,5% dels vots en el congrés que va triar Tolo Gili com a president

ARA Balears
1 min
Tolo Gili, en el centre de la imatge, després de ser proclamat president d'El Pi.

PalmaLa candidatura fontista #AireFresc ha denunciat davant l'Oficina Anticorrupció les possibles irregularitats en el congrés autonòmic d'El Pi, segons ha informat mitjançant un comunicat. Segons la candidatura, es podrien haver pagat quotes d'afiliats des d'un compte corrent d'un grup polític municipal per afectar suposadament un càrrec públic. Segons s'assenyala a la nota de premsa, aquests fets "possiblement són contraris a l'article 8.2 de la Llei orgànica 8/2007, de 4 de juliol, sobre finançament dels partits polítics".

Els membres d'aquesta candidatura, que va obtenir el 43,5% dels vots en el congrés del partit que va elegir Tolo Gili com a president, han assenyalat que també han transmès els fets al Comitè de Disciplina Balear d'El Pi, d'acord "amb els estatuts de la formació". El membre de la candidatura Pere Soler ha explicat que "s'han d'investigar les possibles irregularitats" relacionades amb "el cens d'afiliats amb dret a vot", a més de "les intimidacions per part de membres d'una de les candidatures a la mesa del congrés".

"Si volem consolidar, fer créixer i donar futur al partit com a principal actor dins d'aquest polític tan necessari per a aquesta terra, és indispensable que sigui fort i net", ha dit Soler, qui considera que "no pot haver-hi dubtes de males pràctiques polítiques" perquè això ha fet mal a aquest espai polític en el passat. "Una acta d'un congrés plena d'incidències i possibles irregularitats no pot quedar tancada dins d'un calaix, perquè suposaria un silenci còmplice del qual no vol formar part la nostra candidatura", ha afegit.

stats