Política 29/09/2020

Uns 85.000 fixos discontinus de les Balears rebran la prestació extraordinària del govern espanyol

Amb aquesta mesura prop de 10.000 empreses de l'Arxipèlag quedaran "lliures de càrregues", segons Iago Negueruela

M.ll/c.r
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en el Parlament

PalmaEls treballadors fixos discontinus de les Balears podran sortir dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a partir d'aquest dimecres, quan acabarà la temporada turística, i rebre una prestació extraordinària fins el 31 de gener. Així ho ha aprovat el govern espanyol aquest dimarts en un acord que la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha qualificat d'"històric". En concret, fins a 85.000 treballadors fixos discontinus de les Balears podran rebre aquesta nova prestació, ha explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha afegit que així "unes 10.000 empreses quedaran lliures de càrregues".

Armengol ha afegit que a la nova mesura s'hi podran acollir totes les empreses lligades al sector turístic "que puguin demostrar que la seva facturació ha caigut un 50% a causa de la baixada del turisme. "Els treballadors quedaran protegits, almenys fins a principi de l'any 2021", ha recalcat la presidenta.

La prestació es podrà començar a sol·licitar a partir de l'1 d'octubre, i que ajudarà "a mantenir el mercat laboral", ha apuntat Negueruela, perquè els fixos discontinus "cobraran el 70% de la seva base reguladora sense consumir atur." A més, la prestació extraordinària no tindrà cap cost per a les empreses. "Si bé ens espera un 2021 duríssim, haurem mantingut els llocs de feina i haurem evitat els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO)", ha insistit Negueruela.

Pel que fa als ERTO per rebrot, Armengol ha assegurat que es mantindran i que s'hi podran acollir els sectors afectats. "Queda molt per treballar, però trobarem les solucions per afrontar els difícils reptes que tenim davant", ha dit.

Els ERTO al Parlament

L'acord dels ERTO també ha estat present al Parlament. La diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, ha assegurat que "destruirà milers de llocs de feina". "De les bones intencions no en viuen ni els comerciants ni els hostalers", ha recriminat a Negueruela.

Així mateix, en resposta a una pregunta de la diputada del PP Asunció Pons, Negueruela ha reiterat que la perllongació dels ERTO "tindrà una protecció especial per al sector turístic". "Protegim el sector, hi dialogam, treballam amb Espanya i tenim solucions", ha sentenciat.

stats