Política 20/07/2019

La Fiscalia demana investigar Guillem Balboa per la contractació d'un policia quan fou batle d'Alaró

La denúncia que el jutge estudiarà la va fer el popular Llorenç Perelló, que ara governa al Consistori, quan estava a l'oposició

K. O.
1 min
El pròxim alcalde d’Alaró, de la coalició ecologista i sobiranista Més per Mallorca, Guillem Balboa Buika.

PalmaLa Fiscalia ha demanat a un jutjat d'Inca que obri una investigació per aclarir la contractació d'un agent de la Policia Local quan Guillem Balboa encara era batle d'Alaró. La denúncia que el jutge estudiarà la va fer el portaveu del Partit Popular, Llorenç Perelló, que ara és el batle del poble, quan estava a l'oposició. En l'escrit, segons ha informat 'Diario de Mallorca', el Ministeri Públic afirma que els fets podrien constituir un delicte de prevaricació. Balboa s'ha mostrat molt, sorprès perquè fins a aquest dissabte no en sabia res, tal com ha explicat a l'ARA Balears, i ha afegit que en tot moment la contractació va tenir el vistiplau del secretari de l'Ajuntament.

Segons la denúncia de Perelló, la presumpta contractació irregular "no va passar cap sistema de selecció pública", de manera que "s'haurien vulnerat els principis d'igualtat, mèrit i capacitat". D'altra banda, Guillem Balboa, que és conseller insular i coordinador de MÉS, ha recordat que l'oposició ho va demanar durant un ple municipal a finals del 2018 perquè consideraven que era "dubtosa". Així i tot, Balboa ha assegurat que es va explicar allà mateix com s'havia fet el procediment.

El conseller justifica la contractació del policia perquè en aquell moment Alaró necessitava "urgentment" cobrir la plantilla per poder continuar donant el servei diari i nocturn. A més, recorda que es varen consultar les borses de personal del Consistori i de l'Escola Balear de l'Administració Pública (EBAP), però eren buides. Per això, explica, es va contractar un policia d'un altre municipi que s'havia donat de baixa.

stats