Política 18/02/2020

Tots els partits signen el Pacte per la Inclusió Social de Balears

L'objectiu és millorar les condicions de la vida de les persones que es troben en situació de risc, pobresa o exclusió social

Ara Balears
2 min
El ple del Parlament durant la sessió d'aquest dimarts.

PalmaTots els partits polítics amb representació en el Parlament de les Illes Balears han firmat aquest dimarts el Pacte per la Inclusió Social, que té com a objectiu millorar les condicions de vida de les persones que es troben en situació de risc, pobresa o exclusió social i facilitar i consolidar la feina que fan les entitats socials, segons ha informat l'agència Efe.

En l'exposició de motius d'aquesta iniciativa de la Xarxa per la Inclusió Social de les Illes Balears s'explica que les dades econòmiques i laborals indiquen que l'economia a les Illes creix i que la taxa d'atur s'ha reduït. Tot i això, diferents indicadors i estudis mostren que centenars de mils de persones de Balears viuen "alienes a aquesta recuperació".

Remarquen que moltes de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat es veuen afectades per problemes d'atur, precarietat laboral, dificultats d'accés a l'habitatge, falta d'oportunitats i desigualtat. Per frenar aquesta situació, el pacte proposa diferents línies de treball, com ara iniciatives legislatives que garanteixin el dret a l'habitatge, el subministrament elèctric i la informació.

També es farà un impuls de les polítiques educatives inclusives per combatre el fracàs i l'abandonament escolar, s'ampliaran els programes de formació i inserció laboral i es prendran les mesures necessàries per garantir el dret a la salut a tota la població.

Un altre objectiu és desenvolupar un pla autonòmic sobre l'envelliment de la població de les Illes Balears que promogui realment l'autonomia personal i la inclusió social dins l'àmbit comunitari. A més, es promourà la contractació pública de les entitats públiques sense ànim de lucre i d'empreses d'inserció.

Aquest acord de tots els partits polítics parlamentaris preveu la creació d'una comissió que vetllarà pel compliment de les línies d'actuació previstes en aquest pacte.

stats