Política 24/02/2020

El catedràtic que havia de coordinar la comissió d'experts sobre l'IMAS renuncia a fer-ho

El Consell de Mallorca va proposar Jorge Carlos Fernández del Valle per ocupar aquest lloc la setmana passada

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaJorge Carlos Fernández del Valle, catedràtic d'Intervenció Psicosocial de la Universitat d'Oviedo i director del Grup d'Investigació en Infància i Família, renuncia a coordinar la comissió d'experts sobre l'explotació sexual de menors de l'IMAS, segons ha informat la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, al programa Al Dia d'IB3.

Precisament aquest dilluns el Consell Rector de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials havia de nomenar a les 12 h Fernández del Valle coordinador de la investigació. Jorge Carlos Fernández del Valle va ser proposat dimecres 19 de febrer pel Consell Executiu del Consell de Mallorca.

Aquesta elecció va ser molt criticada per l'oposició, que va demanar la retirada, ja que asseguraven que no era una persona aliena al treball de l'IMAS, on ja havia treballat. En aquest sentit, Armengol ha assegurat que "l'escàndol sobre Jorge Carlos Fernández que han volgut pretendre alguns partits de dretes em sembla lamentable". També ha assegurat que no sap qui coordinarà aquesta comissió d'experts perquè "és el Consell de Mallorca que ho ha de determinar".

Armengol ha remarcat que hi ha un problema real que afecta tota la societat. "Crec que tenim una responsabilitat des de l'àmbit polític, mediàtic i educatiu", i ha volgut posar l'accent en l'abusador.

stats