Política 14/12/2015

Fernández Díaz, protagonista d'una pel·lícula sobre el seu fervor religiós

El ministre de l'Interior és el personatge central d''El Colibrí', un documental en què aprofundeix en la seva fe religiosa

Ara
2 min

BarcelonaLa fe religiosa de Jorge Fernández Díaz és àmpliament coneguda. Després de la polèmica per condecorar la Verge Maria amb la més alta insígnia policial, el ministre de l'Interior i candidat al 20-D del PP a Catalunya va sorprendre la setmana passada amb una entrevista en què confessava que té un àngel de la guarda, que es diu Marcelo i l'ajuda –fins i tot– a aparcar al cotxe. Les bromes sobre el tal Marcelo no van trigar a arribar a Twitter, en què probablement tampoc passarà desapercebut l'últim exemple del fervor religiós de Fernández Díaz: una pel·lícula.

I és que el ministre és el protagonista d''El Colibrí', un documental que s'estrenarà als cinemes el 25 de desembre ("coincidint amb el dia del naixement de Jesús", destaca Quien dijo miedo, la productora) i en què mostra la seva "cara més íntima i espiritual". Ho fa en una llarga conversa amb el cineasta i actor sevillà Francisco Campos Barba, que busca debatre amb el polític sobre "els valors cristians com a fórmula per transformar els múltiples i intensos conflictes que viu la nostra societat en l'actualitat".

Al llarg de la pel·lícula, el ministre també opina sobre temes com la "immigració i la política fronterera, la desigualtat i el canvi social o el sistema penitenciari i la reinserció", i deixa anar frases com: "De vegades li he preguntat [a Déu] per què m'ha col·locat aquí"; "[Déu] estaria utilitzant les noves comunicacions, com fa el seu vicari a la Terra, que és el Papa" o "He de fer com el colibrí. El que a mi m'interpel·la és si jo estic fent el que fa el colibrí o estic fent el que estan fent els altres".

La cinta, de la qual ja es pot veure el tràiler, comptava amb 6 candidatures als premis Goya, tot i que al final no ha rebut cap nominació.

stats