Política 27/07/2015

El ministre Fernández Díaz: "Si no es compleix la llei, amb la llei de la selva sempre guanya el més fort"

Afirma que sense legalitat no hi ha democràcia

Selena Soro
2 min
Jorge Fernández Díaz durant el nomenament del nou cap superior de la policia espanyola a Catalunya, Sebastián Trapote

Barcelona"Artur Mas hauria de dedicar-se a governar en comptes de convocar eleccions. És lamentable". Així s'ha expressat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant una compareixença aquest dilluns a la delegació del govern espanyol a Barcelona, on ha assistit en motiu del nomenament del nou cap superior de la policia espanyola a Catalunya, Sebastián Trapote. El ministre ha considerat que la llista unitària per la independència és "una nova originalitat d'això que en diuen procés" i ha afirmat que "ni Mas ni Junqueras ens podran treure la condició d'espanyols i catalans".

Fernández Díaz també ha deixat clar que una declaració unilateral d'independència tindria un valor polític i jurídic nul, tot i que ha assenyalat que suspendre l'autonomia de Catalunya no és una qüestió que estigui sobre la taula. "El govern espanyol no treballa sobre hipòtesis o quimeres", ha afegit.

El ministre ha fet una crida a mantenir l'esperit de cooperació entre les diferents autoritats policials a Catalunya i ha subratllat que "sense legalitat no hi ha democràcia": "Si no es compleix la llei triomfa la llei de la selva, i amb la llei de la selva sempre guanya el més fort", ha dit.

Sobre la Hisenda pròpia, que s'ha presentat aquest dilluns al Palau de la Generalitat, Fernández Díaz ha dit que "el nom no fa la cosa", i ha assenyalat que no té sentit parlar de l'Agència Tributària catalana com una estructura d'Estat, perquè "com a Estat", ell "només entén l'espanyol". "Sabem quin és el propòsit de les autoritats de la Generalitat de Catalunya, però no és el que volen els catalans", ha conclòs el ministre, fent referència a les dades de l'últim baròmetre del CEO, que situava el no a la independència set punts per sobre del sí.

stats