Política 02/04/2022

Feijóo inclou Sandra Fernández i Raquel Sánchez en el màxim òrgan de direcció del PP

Ha inclòs a la secretària general de les Illes Balears a la candidatura al Comitè Executiu Nacional i a la secretària general del PP de Mallorca a la Junta Directiva Nacional

ARA Balears
2 min
Nou organigrama del PP.

PalmaLa secretària general del Partit Popular balear, Sandra Fernández, ja no només és la mà dreta de la presidenta dels populars a les Illes, Marga Prohens, sinó que es converteix en una de les elegides d’Alberto Núñez Feijóo per formar part del principal òrgan de direcció del partit, el Comitè Executiu estatal. La seva homòloga del PP de Mallorca, Raquel Sánchez, formarà part de la Junta Directiva.

Prohens, que –segons un comunicat intern– hauria proposat aquests noms, també forma part del Comitè Executiu com a membre nat perquè és una de les baronesses del partit. Tot i que la formació especifica que el PP balear manté els mateix nombre de membres en aquest òrgan, la realitat és que en el congrés que va enaltir Pablo Casado varen obtenir una plaça més. Això es deu que el 2018, quan Biel Company era el president del PP, Marga Prohens –aleshores portaveu popular al Parlament– i Toni Fuster –en aquell moment, secretari general illenc– varen ser triats directament per Casado. En dimitir el santjoaner, el PP va perdre una plaça. 

Pel que fa a la Junta Directiva, passa un fet semblant. Hi entra la número dos del PP de Mallorca, Raquel Sánchez, i en surt el diputat Sebastià Sagreras, que el 2018 va ser triat juntament amb Llorenç Galmés, aleshores batle de Santanyí. Ara, Galmés mantindrà un lloc a la Junta perquè és president del PP de Mallorca.

La presidenta del PP de les Balears va aprofitar el seu parlament en aquest XXCongrés per reclamar un projecte “liberal i reformista, de majories, d’alternativa i de gestió” per a les Illes . “Vull portar el millor de Moreno (president d’Andalusia), de López Miras (Regió de Múrcia), de Mañueco (Castella i Lleó, en funcions), d’Ayuso (Comunitat de Madrid) i de Feijóo a les Balears, vull un govern de llibertat i de gestió a les Illes”, digué.

Prohens destacà la importància del Congrés, que porta per lema ‘Ho farem bé’, perquè, “al cap i a la fi, estam més units que mai, amb una candidatura única i amb el suport unànime de les nostres bases, militants i afiliats”. “Si a Espanya tenim la desgràcia de tenir al capdavant del govern Pedro Sánchez, a les Balears tenim l’alumna més avantatjada del sanchisme”, va exposar, referint-se a la presidenta del Govern, Francina Armengol. I va posar d’exemple mesures com ara “la moratòria turística, els plans de decreixement i la pretensió de ser la primera comunitat a limitar el preu del lloguer”.

Prohens creu que l’experiència de Feijóo al capdavant de la Xunta de Galícia, així com les seves quatre majories absolutes, li permetran conduir de manera correcta el projecte del PP a escala estatal. “Torna un PP més fort, més unit i més preparat per governar”, proclamà. Per la líder illenca, és necessari un partit “que porti certeses davant tanta incertesa, que porti serietat davant tants polítics que han deixat de ser seriosos, i que posi en el centre de les polítiques els problemes dels ciutadans”.

stats