Política 20/06/2023

Feijóo, sobre l'acord PP-Vox a les Balears: "No és 100% segur que Prohens governi en solitari"

Les dues formacions pacten cinc punts programàtics amb el retrocés del català i la violència intrafamiliar com algunes de les claus

ARA Balears
1 min
La líder del PP a les Illes Balears, Marga Prohens, i el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo

Palma"Marga Prohens vol governar en solitari, això és el que ens ha traslladat, però una qüestió diferent és que es pugui confirmar, no és 100% segur, tot i que no ho descart". Així s'ha referit el president estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, a l'acord entre PP i Vox a les Balears que s'ha fet públic aquest dilluns, durant una entrevista al programa Hora 25, de La Ser.

En aquest sentit, Feijóo ha assenyalat que l'acord, que determina que el partit d'extrema dreta presidirà el Parlament balear, és "en termes generals, un acord correcte", i ha remarcat que "el que cerca l'acord és la investidura i el que vol garantir és la investidura".

Així, amb la cessió de la Cambra al partit d'extrema dreta, el repartiment serà de dos llocs per al PP (vicepresidència primera i secretaria primera), dos per al PSIB (vicepresidència segona i secretaria segona) i la presidència per a Vox. A més, les dues formacions també han pactat cinc temes programàtics, que se centren en un model educatiu "basat en el mèrit, l'esforç, la capacitat i el respecte als docents", i el retrocés del català en diversos àmbits, entre altres aspectes.

Tot i així, en un comunicat, els dos partits han apuntat que encara no hi ha un acord per investir Prohens i que continuaran negociant els pròxims dies.

stats