Política 18/10/2022

Les famílies que ingressin menys de 40.531 euros podran sol·licitar una ajuda de 200 euros

El Consell de Mallorca espera ajudar 25.000 famílies de l'illa

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat aquest dimarts que les famílies que tinguin uns ingressos anuals inferiors als 40.531 euros podran sol·licitar un bo de 200 euros. L'entitat insular ha explicat que disposa d'una partida pressupostària de cinc milions d'euros per oferir aquestes ajudes a les famílies amb situació de vulnerabilitat i que esperen que aquest bo pugui arribar a 25.000 famílies de l'illa.

En la presentació d'aquest bo, el consell insular ha detallat que els interessats a rebre aquesta ajuda podran sol·licitar-la telemàticament a partir d'aquest divendres (21 d'octubre) i el període de peticions estarà obert fins al pròxim 11 de novembre. A més, han informat que les peticions s'atendran per ordre d'arribada i no segons els criteris personals de cada família.

L'ajuda es podrà sol·licitar a través de la Seu Electrònica del Consell de Mallorca i del Tauler d’Anuncis de l’IMAS. Per poder demanar-la, és imprescindible disposar de DNI-e o certificat digital, o bé fer ús del sistema Cl@ve. El Consell Insular ha destacat que aquesta ajuda és compatible amb qualsevol altra ajuda, subvenció o renda social.

A més dels ingressos econòmics (inferiors a 40.531 euros), les persones que vulguin sol·licitar aquesta ajuda han d'estar empadronades a Mallorca. A més, han detallat que, a més de les famílies, poden optar a aquest bo les parelles (que siguin unitat de convivència) o persones que tinguin una persona major, una persona amb alguna discapacitat o un menor a càrrec en la unitat familiar.

Després d'anunciar aquesta mesura, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que aquestes ajudes refermen els eixos centrals de les seves polítiques: les persones. "Volem estar al costat de les famílies, acompanyar els mallorquins i mallorquines en moments de dificultats com és aquest derivat de la pujada generalitzada de preus", ha destacat. En aquest sentit, ha recordat que "vàrem estar en temps de la pandèmia devora dels treballadors, de les famílies i les empreses, en aquests moments de dificultat" i ha afegit que "en aquests moments complicats, volem respondre de manera àgil i arribar al major nombre de persones que ho necessiten".

stats