Política 18/09/2020

L'exregidor Aligi Molina explica que Podem el va pressionar quan va defensar la llibertat de Valtònyc

Fonts del partit asseguren que ells sempre han advocat pel raper mallorquí i han denunciat que es demani presó per cantar

Ara Balears
1 min
El raper mallorquí Josep Valtonyc.

PalmaL'exregidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma Aligi Molina ha fet públic a través de les xarxes socials que la cúpula de Podem a les Balears el va "cridar a files" per defensar, quan era regidor, la llibertat de Valtònyc. Segons relata Molina, els caps del partit a les Illes li varen dir que "Podem no defensa l'absolució de Valtònyc", una frase que ha qualificat de "miserable".

Per part seva, l'actual direcció del partit ha subratllat que ha defensat en reiterades ocasions la llibertat del raper i que el seu posicionament no ha canviat, però no ha aclarit si en defensa l'absolució, malgrat la petició de l'ARA Balears. Per la seva banda, el raper mallorquí s'ha fet ressò de la publicació en el seu compte de Twitter i ha agraït la "determinació" de l'exregidor. "A l'oposició són lleons, quan agafen la butaca són moixets", ha dit amb referència a la formació morada.

"Continuu intentant respondre'm la pregunta de quanta presó deuen pensar que era bona per a ell per cantar", escriu l'exregidor en el mateix post. A més, reconeix "el rancor polític cap a aquells que varen preferir fer maniobres tàctiques amb drets fonamentals". "Avui sabem que no els va servir per a res més que una butaca", rebla.

Quant a la situació judicial del cantant, Molina ha defensat que el cas ha quedat "retratat internacionalment com el que és: un cas de persecució ideològica duta terme per algunes estructures ultraconservadores de l'estat espanyol". "Reconec la meva satisfacció per haver-me sabut defensar abans i ara el que és just: el correcte", ha sentenciat.

stats