Política 01/04/2019

L'expresident Bauzá es fa reservista voluntari de l'exèrcit espanyol

Amb 48 anys, el polític i actual col·laborador de Ciutadans assegura que sempre havia volgut entrar a les forces armades

Ara Balears
2 min
L'expresident Bauzá es fa reservista voluntari de l'exèrcit espanyol

Palma"Tenc l'honor de complir un dels somnis de la meva vida". Així ha anunciat l'expresident de la Comunitat de les Illes Balears José Ramon Bauzá aquest dilluns en una piulada la seva decisió de convertir-se en reservista voluntari de l'exèrcit espanyol.

En un fil obert en aquest missatge, l'expresident i actual col·laborador de Ciutadans ha recordat que prové de família militar i que "servir Espanya en el meu cas no ha estat solament vocacional, ho he viscut a casa d'ençà que vaig néixer".

Bauzá també ha comentat que en acabar la seva carrera va voler servir en l'exèrcit com a farmacèutic militar i que hi va opositar uns anys, tot i que "al final vaig acabar servint el país des de la política i no des de les forces armades, però sempre vaig tenir aquesta espina".

L'expresident assegura que en les dues pròximes setmanes estarà a Cadis rebent informació militar especialitzada que conclourà amb un acte de jurament de bandera divendres que ve, segons explica en la seva piulada.

El reservista

Segons s'explica a la web de l'Exèrcit, "un reservista voluntari és una persona que desitja aportar, de manera voluntària i temporalment, les seves capacitats, habilitats i coneixements a les diferents missions que duen a terme les nostres forces armades, en el compliment de la funció que la Constitució els assigna i com a resposta als compromisos assumits pel govern estatal".

El reservista adquireix un compromís de tres anys, que pot ser renovat sempre que no s'arribi als 58 anys en el cas d'oficials i suboficials i als 55 en el cas de tropa i marineria. El voluntari adquireix la condició d'activat, que és requerit per "realitzar exercicis d'instrucció i ensinistrament o cursos de formació i perfeccionament durant no més d'un mes a l'any". També quan se li demana "prestar servei en unitats, centres o organismes del Ministeri de Defensa". En aquesta situació, té els drets i deures que corresponen a la condició de militar professional de la seva ocupació.

El reservista activat pot "ser assignat a unitats que facin missions a l'estranger o de manteniment de la pau i la seguretat sempre que expressi voluntàriament que ho ha sol·licitat en el moment de signar el seu compromís".

stats