Política 01/04/2019

L'eurodiputada popular Rosa Estaràs qualifica els independentistes d'"egoistes eixelebrats"

També equipara el paper de Vox i Podem a l'Europarlament

Maria Llull
1 min
Biel Company i Rosa Estaràs aquest dilluns a la seu del PP balear.

PalmaL'eurodiputada del PP balear, Rosa Estaràs, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa després que el partit hagi fet públic que serà la número 9 de la llista dels populars encapçalada per Dolors Montserrat a les properes eleccions europees. Estaràs no ha passat per alt les declaracions de Pablo Casado sobre el fet que una catalana com Montserrat contradirà el relat dels independentistes a Europa, i els ha qualificat d'"egoistes eixelebrats".

"Una catalana que estima la seva terra explicarà a Europa que la majoria de catalans són gent de seny i que no volen enfrontaments", ha dit Estaràs. "Només un polític amb un egoisme eixelebrat vol la divisió de la societat. Però la fractura a Catalunya tindrà males conseqüències", ha afegit l'eurodiputada.

Segons Estaràs, "la majoria de catalans són constitucionalistes". "La gent amb seny estima el pare i la mare, la seva terra i Espanya. No és incompatible. Només ho fan incompatible els eixelebrats", hi ha insistit.

Quant a la probable entrada de Vox al Parlament, Estaràs ha aclarit que "Podem és un d'aquests partits radicals que creuen poc en la democràcia i que pensen que tenen la veritat absoluta", ha dit Estaràs, que, malgrat que no està d'acord amb postulats de Vox com "les armes o els temes d'igualtat", sí que té afinitat "amb la defensa constitucionalista de la unitat d'Espanya" de la formació d'extrema dreta.

L'eurodiputada ha destacat que, probablement, serà l'única representant de les Balears al Parlament Europeu després d'unes eleccions a les quals "ens jugam el seny o perdre el seny".

stats