Política 21/04/2020

MÉS i Coalició Canària reclamen els doblers del descompte de resident estalviats durant l'estat d'alarma

El senador autonòmic de la formació, Vicenç Vidal, demana a l'Estat que calculi l'import que hauria destinat a les Illes i que serveixi per fer front al covid-19

Kike Oñate
1 min
Sense escots a l’avió: seguretat o masclisme?

PalmaMÉS per Mallorca i Coalició Canària han demanat aquest dimarts al govern espanyol que calculi els doblers del descompte de resident estalviats durant el confinament perquè es retornin als dos arxipèlags i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. El senador autonòmic de la formació, Vicenç Vidal, i el senador canari Fernando Clavijo, han fet la sol·licitud a través d'una moció presentada al Senat, segons ha informat el partit sobiranista mallorquí en un comunicat.

Les dues formacions volen que els doblers que s'haurien destinat al descompte de residents en els trajectes aeris i marítims durant l'estat d'alarma puguin ser dedicats a fer front a la crisi del coronavirus. La quantitat hauria de ser transferida quan acabi el confinament.

Vidal ha recordat que durant l'estat d'alarma s'ha restringit el trànsit aeri i marítim a totes les persones que no tinguessin una acreditació i això ha suposat un estalvi important que "caldria revertir en polítiques socials i sanitàries que beneficiïn la ciutadania de les Balears, les Canàries, Melilla i Ceuta. A més, el senador mallorquinista ha destacat que l'aliança amb Coalició Canària en aquesta qüestió és "clau" per pressionar un estat que "sovint és molt insensible amb el patiment dels territoris perifèrics".

stats