Política 02/09/2019

Esquerra de Menorca acusa les institucions de "poca empatia" envers les persones migrants

Lamenten que les persones detingudes no varen rebre suficient suport a la traducció o la informació necessària per conèixer la seva situació

Ivan Martín
2 min
Els migrants arribats en pastera a Menorca van ser detinguts.

MaóEsquerra de Menorca-Esquerra Unida (EM-EU) ha lamentat la resposta institucional en relació amb les persones arribades de manera irregular a l'illa el 13 d'agost. Segons la formació política, la pastera que va aparèixer a la costa menorquina ha posat en evidència les mancances procedimentals, com també la poca empatia cap a persones que cerquen en la travessia pel Mediterrani una solució als seus problemes de subsistència vitals. EM-EU assegura que l'Administració de l'estat espanyol no ha donat una resposta adequada des de les dependències policials, atès que les persones detingudes no varen rebre suficient suport a la traducció o la informació necessària per conèixer la seva situació, tot i que varen ser advertides que, si demanaven protecció internacional, no podrien continuar el seu viatge.

D'altra banda, Esquerra de Menorca també apunta a la Casa d'Acollida de l'Ajuntament de Maó, on varen ser traslladats els migrants després de ser posats en llibertat. El partit creu que l'entitat no va donar la resposta oportuna quant al servei de traducció o la responsabilitat de garantir una atenció mèdica apropiada, que -recorda EM-EU- és un dret per a qualsevol persona que es trobi en aquesta situació. A més, acusen la companyia Trasmediterránea d'excedir-se en les seves atribucions pel fet de no deixar embarcar algunes de les persones afectades, que en aquell moment estaven lliures. Per tot, des d'Esquerra de Menorca titllen l'actitud de la naviliera de "discriminatòria i racista".

Finalment, lamenten la poca coordinació entre les administracions per tal de garantir el dret fonamental de les persones a una acollida digna i respectuosa, rebent tot l'assessorament legal i suport necessaris. Des d'Esquerra de Menorca recorden que aquests fets reforcen la idea que lleis com la d'estrangeria o altres de similars relacionades amb les retallades de drets humans han de ser derogades.

stats