Política 10/02/2023

Esquerra Unida i Podem Illes Balears reediten l'aliança per a les eleccions de maig

"No s'ha de perdre cap vot de l'esquerra, perquè el que hi ha al davant fa por", ha afirmat la coordinadora de la formació morada, Antònia Jover

ARA Balears
1 min
Jover i Martínez en la firma del preacord entre Podem i Esquerra Unida

PalmaPodem Illes Balears i Esquerra Unida (EUIB) han signat aquest divendres el preacord, pendent de ser ratificat per les bases d'ambdues formacions, per reeditar l'aliança i concórrer junts a les eleccions vinents al Parlament, als consells insulars i a l'Ajuntament de Palma i al d'altres municipis. En paraules de la coordinadora de Podem a les Illes, Antònia Jover, "no es pot perdre cap vot de l'esquerra, perquè el que hi ha al davant fa por".

En la roda de premsa d'aquest divendres, Jover i el coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, han escenificat el preacord amb què pretenen continuar "garantint governs progressistes". Jover ha advertit que les intencions de la presidenta del PP, Marga Prohens, "amb els seus aliats de l'extrema dreta impliquen desmantellar els avenços dels darrers anys".

El líder d'Esquerra Unida a les Illes, per part seva, ha instat la coalició a treballar de manera unitària "per evitar temps foscos com la darrera legislatura de José Ramón Bauzá, que no es pot tornar a repetir". La coalició ha permès, per exemple, la presència d'un diputat d'Esquerra Unida per Menorca al Parlament en aquesta legislatura: Pablo Jiménez.

stats