Política 13/02/2020

Esquerra Republicana demanarà al govern espanyol per les maniobres militars a Eivissa

Critiquen que convertissin l'acte en un espectacle públic en lloc de fomentar "la cultura de la pau i la resolució pacífica dels conflictes"

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'uns exercicis militars

PalmaLa diputada al Congrés Marta Rosique i el senador Bernat Picornell d'Esquerra Republicana han presentat aquest dijous a Eivissa els escrits amb prop de 50 preguntes dirigides al govern de l'Estat sobre les maniobres militars que es feren a Eivissa el mes de novembre.

Rosique i Picornell han recordat que "aquelles maniobres generaren una àmplia polèmica per la participació de menors, fins al punt que a la premsa i per les xarxes han aparegut un munt de fotografies d'infants duent armes". Consideren que l'Estat s'ha de preocupar de fomentar la cultura de la pau i la resolució pacífica dels conflictes, i si s'han de fer maniobres militars, no han de convertir-se en un espectacle públic, i encara menys en una demostració davant de menors.

"Lamentem que aquell dia diverses escoles duguessin l'alumnat a la Platja d'en Bossa, on es feia la demostració armamentística, amb la complicitat o l'oberta col·laboració de la Conselleria d'Educació, del Consell d'Eivissa i de la direcció dels centres educatius", ha reiterat Esquerra Republicana.

Oferiment a dur els temes d'Eivissa i Formentera al Congrés i al Senat

El senador i la diputada d'Esquerra Republicana han aprofitat també aquesta compareixença per reiterar l'oferiment dels grups parlamentaris a Madrid per dur-hi qualsevol temàtica de les Illes Balears, especialment aquelles que els grans partits estatals solen oblidar, com ara treballar per un finançament més just de les Illes Balears i les Pitiüses, per la connectivitat dels territoris o perquè es puguin disposar d'unes infraestructures dignes que responguin de veritat a les nostres necessitats.

"Finalment s'ha posat en marxa la legislatura, i ara ja no hi ha excuses per no afrontar tota una sèrie de problemes que s'arrosseguen des de fa massa temps. Esquerra Republicana s'ha convertit en l'únic grup progressista a l'oposició i treballarà intensament perquè el nou govern porti a terme polítiques autènticament de progrés, a més de traslladar les reivindicacions, sovint oblidades, de les Illes Balears i de la resta de territoris dels Països Catalans", han sentenciat.

stats