Política 17/05/2018

El govern espanyol no assistirà a l'acte de presa de possessió de Quim Torra

Critica que el format previst per a l'esdeveniment "degrada la dignitat de la institució"

Ara
1 min
El president Torra anuncia per carta al ministre Zoido que visitarà els presos aquest divendres

BarcelonaEl govern espanyol no assistirà a l'acte de presa de possessió de Quim Torra d'aquest dijous al Palau de la Generalitat. Fonts de la Moncloa han denunciat un "intent d'imposar el nivell de delegació governamental" per part de la Generalitat al govern central, "cosa que no s'ha acceptat". A més, han criticat el format previst per a l'acte, que des de la Generalitat han insistit que serà auster, perquè consideren que "degrada la dignitat de la institució".

N'ha parlat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ha tret importància al fet que el govern espanyol no assisteixi. "Els aspectes formals en els procediments s'han de tenir en compte, però el fons de la qüestió és important: la presa de possessió, el nomenament del seu govern, i el més important és la predisposició a dialogar dins de la llei". Aquest dijous el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat que vol que sigui obligatori acatar la Constitució i respectar la monarquia quan es pren possessió d'un càrrec públic.

"Quan qualsevol governant s'incorpora a l'exercici de les seves responsabilitats ha de portar a terme un acatament, han de jurar i acatar la Constitució", ha subratllat Catalá, que ha evidenciat que hi ha càrrecs que opten per buscar "fórmules perifràstiques". "Més enllà de les paraules i de les fórmules el que importa és el fons de la qüestió, els fets, les actuacions, i estem desitjant que el Govern de la Generalitat iniciï la seva gestió, es comprometi amb la llei i comencem a treballar", ha assenyalat el ministre.

stats