Política 25/03/2019

ERC, BNG i EH Bildu presenten a Palma la candidatura europea Ara Repúbliques

Hi han intervingut diversos dirigents dels partits que integren la coalició

Ara Balears
2 min
ERC, BNG i  EH Bildu presenten a Palma la candidatura europea Ara Repúbliques

Ara Repúbliques, la candidatura sobiranista i progressista encapçalada per Oriol Junqueras a les eleccions europees, s'ha presentat aquest dilluns horabaixa davant d'un centenar de persones a l'Estudi General Lul·lià, on han intervingut diversos dirigents dels partits que integren la coalició.

L'acte ha començat amb la presentació de Mateu Matas 'Xurí', president d'Esquerra Republicana a Mallorca i candidat. Xurí ha afirmat que "no fa falta ser independentista per veure què està fent l'Estat en qüestió de drets fonamentals". Per part seva, Carlos Badío, qui hi ha intervingut en nom del BNG, ha denunciat que "la democràcia no són una sèrie de lleis que poden coartar la llibertat". Maria Beitialarrangoitia, diputada al Congrés per EH Bildu, ha expressat que "per plantar cara a l'autoritarisme i la imposició calen més drets, més llibertats, més democràcia i més repúbliques".

Diana Riba, número dos de llista de la candidatura i companya de Raül Romeva, ha rebut una gran ovació quan ha pujat a l'escenari, segons expliquen des d'ERC en un comunicat. Riba ha explicat que Ara Repúbliques "vol apel·lar a tots els republicans, a totes les persones d'esquerres que volen fer front comú al retrocés i a l'extrema dreta". La candidata ha recordat la situació dels presos polítics i ha impugnat el fet que el número 1 de la llista, Oriol Junqueras, no pogués ser a l'acte.

El darrer a intervenir-hi ha estat Joan Tardà, que ha apel·lat a la unitat del progressisme. "És un moment d'articular, d'anar a fronts amplis", ha dit, i ha afegit que "les esquerres estem obligades a caminar plegades, superar partidismes, dogmatismes i sectarismes" i defensar "democràcies on no càpiga la corrupció i no dominades pels poders financers". El diputat al Congrés també ha denunciat el judici del Procés dient que "la sentència, si bé no està redactada, ja està inspirada". A més a més, l'acte ha conclòs amb una actuació de Delfí Mulet i Mateu 'Xurí.

stats