Política 19/05/2019

Una majoria ajustada de l'esquerra i una fragmentació de la dreta es juguen el Govern

L'enquesta de l'Institut Balear d'Estudis Socials per a 'Última Hora' mostra una majoria clara dels partits d'esquerres

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Palment de les Illes Balears.

PalmaUna enquesta de l'Institut Balear d'Estudis Socials (IBES) per a 'Última Hora' mostra una majoria clara dels partits d'esquerres, amb 30 diputats en la pitjor de les hipòtesis i fins a 36 en la millor opció. Precisament la majoria està precisament en 30, però si fos així, correrien el risc d'haver de dependre d'El Pi per governar.

L'estudi determina que Francina Armengol podrà repetir mandat gràcies al fet que el bloc d'esquerres aguanta si hi ha una gran presència ciutadana a les urnes. En cas contrari, si l'esquerra no vota i sí que ho fa la dreta, PP, Cs i Vox podrien arribar a sumar 30 diputats amb El Pi en el seu millor resultat.

D'aquesta manera, el PSIB creixeria fins a convertir-se per primera vegada en el partit més votat i passaria de 14 diputats a 19. MÉS baixaria i passaria dels 6 actuals a 4, i Podem també baixaria dels 10 actuals a tenir-ne entre 6 i 8. La dreta sofriria una divisió amb les tres formacions. El que en sortiria més perjudicat, segons l'enquesta, seria el PP, que obtindria els pitjors resultats de la seva història, ja que perdria una quarta part dels vots obtinguts l'any 2015 i baixaria dels 20 diputats als 14. Vox entraria gràcies a aquesta caiguda i obtindria entre 3 i 4 diputats; finalment, Cs quadruplicaria els seus resultats i obtindria entre 6 i 8 diputats.

stats